Content management

Als u uw website zelf wilt onderhouden en geen omkijken wilt hebben naar de opmaak en achterliggende techniek, kunt u gebruik maken van een content management systeem (CMS).

Content-management systeem

Een CMS is in feite een web-applicatie die het mogelijk maakt dat gebruikers eenvoudig, zonder veel technische kennis, gegevens en documenten op internet kunnen publiceren. Het grote voordeel is de toegankelijkheid: in een beheerpaneel kunnen nieuwsberichten, afbeeldingen of bijvoorbeeld artikelen eenvoudig worden toegevoegd. Het systeem zorgt ervoor dat de tekst in dezelfde opmaak en stijl verschijnt op uw webpagina's. Daarnaast biedt het nog veel meer mogelijkheden om bijvoorbeeld klanten een eigen scherm te presenteren of het dynamisch plaatsen van teksten op bepaalde tijdstippen. U krijgt volledige controle over de inhoud van uw site, dus u bent voor veranderingen niet meer afhankelijk van ontwikkelaars en webdevelopers.

Joomla en Typo3

Sciver.net maakt bij de meeste van haar webontwerpen gebruik van een CMS. Daarbij hebben we gekozen voor twee systemen: Joomla! en Typo3. Beide systemen hebben Open Source licenties, zijn gratis te gebruiken en worden dan ook door heel veel bedrijven gebruikt voor hun sites. Joomla! zetten we vooral in voor projecten waar het beheer een belangrijke rol speelt. Het beheergedeelte is intuïtiever dan Typo3 en de eindgebruiker zal er snel aan wennen. Typo3 wordt vooral gebruikt voor sites die veel grafische elementen bevatten. Typo3 is een extreem flexibel CMS, maar heeft een hogere leercurve.

Uw website

Met onze CMS systemen kunnen wij uw site bijvoorbeeld dynamisch agenda's, een internetwinkel en nieuwsbrieven laten genereren, volledig naar uw inzichten. Er zijn talloze mogelijkheden!

Als de pagina naar wens is, kan hij tevens door sciver.net worden gehost.

 
Wilgenstraat 38 | BERGAMBACHT | T 0182 712035 | F 0842 264646